Dyk lite djupare ned i myllan kring vår norrlandsinspirerade meny
Förrätter.
Friterad kalvbräss
med gräddkokt svamp, brioche, syltad svamp, vargtassgelé & krasse
185
Knuts minipalt
med vedrökt Jokkmokkskarré, sirapssmör & ättikslingon
150
Hälleflundra crudo
med rättika, ponzu, japansk majonnäs, Kalixlöjrom, puffat ris & nori
215
Bettartar på tunnbröd
med messmörsyoghurt, saltrostade pekannötter, getost, & oxsalis
155
Norrlandstallrik
med renkorv, varmrökt hjortinnanlår, enrisrökt hjorthjärta, Jokkmokkscoppa, västerbottensost, cornichonger och fikonmarmelad
220
Varmrätter.
Skinnstekt fjällröding
med potatispuré, currysmörsås, kräftstjärtar, gurka, forellrom & dill
330
Älgwallenbergare
med potatispuré, ärtor, schalottenlök, brynt smör & rårörda lingon
285
Jämtlänsk älgragu
med vitt vin, tomat och lingon. serveras med tortiglione pasta & riven Gullrun
320
Bakat reninnanlår
med viltsky, kålstuvning, svamp- och tryffelsmör, syrliga hjortron & tryffel
375
Risoniotto
med svamp, sojabönor, brynt sojasmör, parmesan, friterad jordärtsskocka & vattenkrasse
265
Tunnbrödspizza
med västerbottensost, pulled BBQbeef, vitlökssås, tomatsalsa, BBQsås, jalapenos & friterad fläsksvål
260
Desserter.
Äppel- och mandelclafoutis
med kanelglass & toffeesås
130
Marängbotten
med vaniljyoghurtmousse, hjortron & champagnesorbet
145
Uppstekt ugnspannkaka
med rårörda blåbär, vispad grädde & baconsirap
125
Norrländska ostar
Marmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr
1 st - 55:- / 3 st - 145:-
55
Pralin
Mörk eller vit choklad
40
Lunchmeny v.42.
Lunchen serveras vardagar mellan kl.11.00-14.00
Kycklingbröst BBQ
med rostad potatis, aioli, syrad kålsallad & sötpotatiskrissp
159
Bakad sejfilè
med smörstompad potatis, sandefjordsås, broccoli & gräslök
159
Bakad blomkål
med couscous, rödbetshummus, het harissayoghurt, fetaost, picklad lök & ärtskott
159
Hjortskav
med potatispuré, lingon, pressgurka & rostad lök
250
Take Away
Det går även bra att beställa take away.
Knut Restaurang är en del av Storknut